Sahabat Tanpa Suara

Roller Coaster

Monday, May 26, 2014

Assalamualaikum...

Toing toing toing... Tetiba je aku rasa nak menulis... Yup dah genap setahun setengah aku membiarkan blog ni tersadai berpenunggu.. Dan tetiba jer pulak malam ini datang keinginan nak menulis... Aku harap kali ini aku lebih bersegamat... Ibarat naga yang baru bangun dari tidur... Kebuluran dan bakal mengamuk...

Kemana aku selama ini...? Apa yang aku buat selama menyepi ini...? Kenapa tetiba jer malam ni nak start menulis balik...? Jangan ditanya semua itu... You dont want to know... But still, i want and will share it with you... Keh keh keh...

Tahun ini tahun edan bagi aku... Tahun aku didatangi ujian yang agak mencabar... Setelah melalui beberapa musim yang gemilang dan ibarat 'being at the top of the world' kini aku seperti manusia biasa yang lain melalui pula siri kepayahan...

Selama ini memang aku percaya akan bait-bait kata dalam lagu M. Nasir:

" Hidup dan nasib... Roller coaster, roller coaster... 
Susah dan senang bersilih ganti... Bila-bila boleh naik dan turun... "

Well itu semua mmenag terjadi dalam kitaran hidup aku... Dan bermula awal tahun ini aku merasakan aku berada dibawah ketika ini... Whoopsss jangan ingat aku nak menyalahkan takdir ke apa ke... Tidak sesekali... Malah aku sebenarnya amat BERSYUKUR kerana sebelum kedatangan tahun 2014 aku telah merasai beberapa siri 'kenikmata' hidup yang aku tak pernah rasai lagi...

Perlu ke aku nak bercerita semuanya dalam 1 entri ini...? Of course la tak der... Ileks ler man man cak megong... Banyak lagi yang aku nak cerita nanti... Kita jumpa di entri seterusnya sahaja... Woke chow dulu... 








8 comments:

ewanthology May 26, 2014 at 10:50 PM  

dah lama menghilang, ingat lagi password blogspot yee.. hehe

fadh leyanie May 27, 2014 at 7:33 PM  

hidup mmg ada turun dan naiknya,selamat cuci sarang labah2 dlm blog..:D

Sz June 3, 2014 at 2:58 PM  

welcome back cikgu sham!

Sz June 3, 2014 at 2:58 PM  

welcome back cikgu sham!

ngah,  June 4, 2014 at 9:17 AM  

hangat-hangat taik ayam ke bro... mana entry baru nyer??....

ardP June 10, 2014 at 10:02 PM  

Sham di sini sham di sinunn

Ida Ahmad September 16, 2014 at 8:33 AM  

Nk cari rumah area bentong.plis help..omenida7678@gmail.com

norliza ishak basri December 2, 2014 at 11:23 PM  

Sume org hidup cm roller coster. Kte doa sm2 utk kwn2 yg kte syg

Post a Comment

Ha sekarang korang boley komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

!

!

  © Blogger template On The Road for shamdisini.blogspot.com 2010

Back to TOP