Sahabat Tanpa Suara

Bangsa Yang Dilaknat...

Tuesday, July 6, 2010

"Orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju dengan kamu (wahai Muhammad) sehingga kamu menuruti agama mereka" Surah al-Baqarah, ayat 120.

Selain dari ayat diatas terdapat banyak lagi peringatan-peringatan yang diberikan oleh Allah S.W.T berkaitan dengan kaum Yahudi ini. Antaranya:

# Ayat 30 surah at-Taubah menyifatkan bangsa yahudi dilaknat oleh Allah kerana menyekutuiNya, sombong dan sentiasa bercakap bohong.
# Ayat 18 surah al-Maidah menyatakan Yahudi adalah kumpulan manusia yang sombong di muka bumi ini kerana menganggap diri mereka sebagai anak Allah sehingga berhak berbuat segalanya mengikut nafsu dan kehendak mereka.
# Ayat 96 surah al-Baqarah: Yahudi adalah bangsa yang tamak terhadap kehidupan dunia.
# Ayat 67 surah al-Imran: bangsa Yahudi sentiasa mengiktiraf dan mengagungkan kehebatan umat masa lalu dengan mengatakan Nabi Ibrahim berketurunan Bani Israel. Ia bertujuan mengaburi pandangan umat Nabi Muhammad yang menyanjungi Nabi Ibrahim. Ini merupakan pembohongan yang nyata kerana Nabi Ibrahim bukanlah seorang Yahudi bahkan merupakan seorang Muslim yang sejati.
# Allah mengingatkan umat Islam dalam ayat 51 surah al-Maidah supaya tidak sekali-kali mengikut telunjuk dan termakan pujukan Yahudi, apatah lagi mengangkat mereka sebagai pemimpin. Allah memberi ancaman kepada sesiapa yang berbuat demikian dengan menegaskan mereka tergolong dalam kalangan Yahudi jika mengangkat Yahudi sebagai pemimpin.

Berdasarkan ayat-ayat di atas dan banyak lagi, terbukti sebenarnya bangsa Yahudi sememangnya sentiasa menjadi punca kekacauan di muka bumi ini dari zaman nabi-nabi lagi. Mereka terbukti menjadi pendusta para nabi bahkan membunuh nabi yang diutuskan oleh Allah S.W.T. Hari ini kita sering mendengar pula akan kekacauan yang mereka timbulkan lebih-lebih lagi terhadap umat Islam. Sememangnya bangsa Yahudi mempunyai agenda untuk memperluaskan kuasa mereka sehingga menguasai bumi ini. Segala-galanya bermula dengan penjajahan bumi Palestin. Ayuh Islam, bangkit...Jahanam Yahudi!!!

0 comments:

Post a Comment

Ha sekarang korang boley komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

!

!

  © Blogger template On The Road for shamdisini.blogspot.com 2010

Back to TOP