Sahabat Tanpa Suara

24 Protokol Zionis

Wednesday, July 21, 2010


Protokol Yahudi merujuk kepada satu keputusan mesyuarat yang dipanggil The Elders of Zion atau Mesyuarat Tokoh Zionis yang diadakan pada tahun 1896 di Basle, Switzerlan. Ianya telah dibentangkan oleh tokoh Yahudi yang popular pada ketika itu iaitu Theodore Herzl. Hakikatnya tujuan Protokol tersebut adalah sebagai satu panduan atau tindakan yang perlu diikuti oleh setiap Yahudi di dunia ini. Cita-cita akhir golongan ini adalah untuk menguasai seluruh dunia. Pada tahun 1905, seorang Profesor dari Rusia bernama Sergyei Nilus telah bertindak menerbit dan mengedarkan protokol tersebut kepada tatapan umum namun ianya telah mendapat tentangan dari kaum Yahudi dan dia telah dituduh sebagai gila dan mencipta perkara tersebut semata-mata untuk kepentingan diri sendiri.
Akhirnya pada tahun 1922, kebenaran terbongkar jua apabila diari kepunyaan Herzl telah diterbitkan dan disiarkan di dalam Jewish Chronicle di mana di dalam diari tersebut ada menceritakan berkenaan perjumpaan Herzl dengan Colonel Smith, seorang pegawai angkatan tentera British beragama Kristian, tetapi merupakan seorang penyokong tegar Yahudi. Antara catatan diari tersebut adalah perbincangan mereka bagaimana untuk melemahkan pentadbiran Inggeris. Antara cadangannya adalah dengan mengenakan cukai yang tinggi. Cadangan tersebut telah diterima oleh Herzl dan telah pun dimasukkan sebagai sebahagian dari kandungan protokol ini.
Hakikatnya Protokol Yahudi ini adalah perancangan kaum Yahudi yang cukup licik, teratur dan tanpa disedari mampu mengancam ketenteraman manusia sejagat. Demi untuk mencapai cita-cita mereka untuk menjadi kuasa utama dunia, menguasai kekayaan bumi, menjadi pemimpin kepada seluruh umat manusia, mereka sanggup untuk melakukan apa saja termasuk merancang kemusnahan agama, bangsa atau mana-mana negara yang mereka rasakan menjadi ancaman buat mereka. Seharusnya dunia Islam membuka mata, bersatu dan bertekad untuk membuat perhitungan dengan musuh hakiki umat Islam ini iaitu bani yahudi.

0 comments:

Post a Comment

Ha sekarang korang boley komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

!

!

  © Blogger template On The Road for shamdisini.blogspot.com 2010

Back to TOP