Sahabat Tanpa Suara

Gurukah Atau Fanatik Kaumkah?

Monday, August 16, 2010

Hari ini aku terbaca dalam facebook satu post dari sebuah fanpage politik. Ianya berkenaan sebuah laporan polis yang dibuat oleh seorang anak murid terhadap pengetua di sekolahnya. Menurut laporan polis tersebut, pelajar mendakwa yang pengetua sekolahnya telah menghina dan memperkecil-kecilkan amalan keagamaannya.

Aku nak ulas panjang lebar pun payah gak. korang tengok sendirilah dan nilailah sendiri.



Tapi pesan aku kepada semua: please jangan buat penghakiman sendiri. Negara kita ada undang-undang. Kes ini pun baru di peringkat laporan polis. Ingat, kita hidup dikelilingi dengan kepelbagaian kaum. Itu jugak yang kita didik anak-anak pelajar kita di sekolah.

0 comments:

Post a Comment

Ha sekarang korang boley komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

!

!

  © Blogger template On The Road for shamdisini.blogspot.com 2010

Back to TOP