Sahabat Tanpa Suara

Iklan Beer Dari Nuffnang

Monday, January 24, 2011


Alamaks...! What happeng...? Aku dapat iklan promosi Tiger Beer dari Nuffnang! Masyallah... Mungkin iklan tu sesekali je keluar kot, tapi aku nak bagitau member-member blogger atau sesiapa yang tersinggah kat sini supaya tidak sesekali mengklik iklan tersebut. Bukan ku pinta iklan yang sebegitu... Sebenarnya dalam seting iklan Nuffnang aku dah set pun untuk tidak menerima sebarang iklan dari syarikat beer dan rokok. Tak percaya? Niha buktinya:

Takkanlah pulak aku nak promo benda-benda HARAM tu kan... Kalau setakat rokok tu tahanlah lagi, ini air kencing setan tu. No way no road man...! Tapi pesanan aku lagi (ini lebih penting ;P) kalau keluar iklan-iklan selain dari rokok dan beer, sudi-sudilah mengkliknya ye... Bukan apa, nak gak merasa hasil kerja berblogging ni. Sebenarnya aku nak ada pendapatan dah dari Nuffnang ni, tapi nilainya mak ai punyalah ciput malu pulak pak cik nak bagitau. Niat aku satu je, bila ada pendapatan nanti, nak share dengan kengkawan juga. Bolehlah nanti buat contest ke, giveaway ke. So ibaratnya, what you get, you give backlah ye... Sesaje nak meriahkan lagi industry blog ni...

P/S: Pertanyaan untuk rakan-rakan blogger: Pernah ke dapat iklan-iklan sebegitu? Macamana nak inform pihak Nuffnang supaya tidak bagi kita iklan-iklan sebegitu lagi ye..?

18 comments:

Miecyber January 24, 2011 at 10:49 PM  

Kalau ada problem iklan yang tidak di sukai..hantarlah Tickets kepada Nuffnang..

UMP : Perkhidmatan penghantaran ubat melalui pos

Sham January 24, 2011 at 10:53 PM  

dah antar...tunggu balasan je...tq miecyber...

♥cybermummy♥ January 24, 2011 at 10:56 PM  

maybe ada technical faults and hope nuff cepat-cepat lah rectify =)

Abu Luqman January 24, 2011 at 11:05 PM  

salam..saya aritu komplain pasai...bizzy body..dia kurang iklan dah tu,,,kena tegur jugak cikgu

Sham January 24, 2011 at 11:13 PM  

harap2 gituler cybermummy...

Sham January 24, 2011 at 11:14 PM  

Abu:saya ronda2 blog member2 tadi tengok ramai gak yang dah komplen...

ibuintan January 24, 2011 at 11:17 PM  

kena hati2 juga ni cikgu... mustahil salah teknikal

hans January 25, 2011 at 12:30 AM  

den pun dah hantar ticket dah dekat nuffnang
melenting juga lah den sebab den pun xbenarkan iklan arak atau rokok dekat blog den

Korang Ada Petua Hilangkan Masalah Bibir Pucat?Kongsikan!

S..U..D..@..I..S January 25, 2011 at 12:43 AM  

Masyallah
Walaupun kat survey dah kilk no ....

Abhamz January 25, 2011 at 12:57 AM  

salam, kalau masih berlaku lagi dan dia bukan technical error maka terpaksalah boikot nuff ni...

ijatnuar87 January 25, 2011 at 1:32 AM  

owh...boleh wat setting gitu plak ek...xtau lak tu...kena ejas settinga gak la...

sissyira January 25, 2011 at 2:54 AM  

salam

nasib segala masalah sudah diatasi...


Jom Baca dan Komen--sayang, terima kasih kerana sangat memahami

E.d.Y January 25, 2011 at 7:33 AM  

alhamdulillah..segalanya dah selesai..harap2 nuffnang lebih berhati2 la lepas ni...

Anonymous,  January 25, 2011 at 12:06 PM  
This comment has been removed by a blog administrator.
Sham January 25, 2011 at 12:12 PM  

thanx semua kawan2 yang prihatin...tadi baru dapat emel appologies dari nuffnang...concern gak diorang dengan blogger2 Muslim ni...

Aduyai ni bangkai mana pulak masukkan komen link sex ni...delete terus...!

Nafisa81 January 26, 2011 at 12:35 PM  

nuffnang dah semak and apologies kan..ramai gak blogger yang dpt iklan beer ni...jom dtg undi team EPL pilihan kat blog saya

Saljiah Zafirah January 30, 2015 at 9:09 PM  

wohh..
bahaye jg yew,
maybe ade masalah teknikal.

Post a Comment

Ha sekarang korang boley komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

!

!

  © Blogger template On The Road for shamdisini.blogspot.com 2010

Back to TOP