Sahabat Tanpa Suara

1/2 Petang Di Genting Highlands

Wednesday, December 22, 2010


Hari ini aku ingat nak lepak aje. Duduk rumah makan, tido, labtop... Tapi ntah macam mana lepas zohor tadi aku terbayang pulak cuaca sejuk nan nyaman di tanah tinggi. Nak ke Cameron jauh pulak. Ha terpacul idea nak naik ke Genting. Aku sebut je kat orang rumah. Dia pulak boleh bersetuju tanpa syarat. Pe lagi, sarung baju, sarung seluar; Genting! Here we come...

Bergerak pukul 3 sampai dekat-dekat pukul 4. Hajat nak berjalan kat outdoor theme park tak kesampaian sebab hujan. Nak masuk snow world tak dapat sebab bawa baby. Nak naik swan tergantung tu, alamak Q dia sampai 3 baris tu. Apa yang kitorang dapat buat: jalan-jalan ajelah dekat dalam First World. Termenung Mama dengan Iffa... Tak dapat naik Swan...



Tapi yang paling happynya Shahmin la. Dapat juga dia berposing dengan dengan 'hero' kesayangan dia. Siapa lagi kalau bukan Mickey... Aduss tak ganas betul anak aku ni...


Berpusing-pusing jela kitorang berempat beranak dalam First World. Insan manusia punyalah ramai. Santa Claus pun ramai. Ho Ho Hooo... 6:30 petang, dah penat jalan. Iffa pun dah mula merenget-renget. Angkat kaki lambunglah... Sampai Bentong sempat-sempat je Maghrib. Tamat kisah 1/2 petang di Genting Highlands...

P/s: Poyo je entry ni kan. Saje nak bagitau korang Genting dekat je dengan rumah aku... Kui kui kui

7 comments:

ijatnuar87 December 22, 2010 at 10:00 PM  

wow...beshnyer...dah lma xpegi genting....

IMANSHAH December 22, 2010 at 10:02 PM  

dekat je ke ngan umah hang

sz | m.s.s December 22, 2010 at 10:20 PM  

ahaha..
genting pun dkt juga dgn kamiii...

Sham December 22, 2010 at 10:35 PM  

Ijat:jgn pergi sekarangla.pack sgt.tunggu lpas new year baru lega sikit kot...
Shah:dekat pun dalam sejam gak drive...thn ni baru 2x je naik GH...
sz:selalu juga lah naik ye?

CekWa December 22, 2010 at 11:49 PM  

mentang2 duk Bentong yer..ari2 leh naik genting camtu!

Jo Qusary December 23, 2010 at 10:49 PM  

Waahhh...bestnya dpt jln2 cuti Malaysia bersama wife dgn kids... lagi seronok sebab dekat dgn rumah, boleh pegi lagi selalu :D

Jiha December 26, 2010 at 5:06 PM  

awat tak pi strawberry park..syok gak kt situ..hehehe

Post a Comment

Ha sekarang korang boley komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

!

!

  © Blogger template On The Road for shamdisini.blogspot.com 2010

Back to TOP