Sahabat Tanpa Suara

Tewas Namun Juara. Syabas Harimau Malaya!

Wednesday, December 29, 2010


Mungkin seluruh rakyat Malaysia khususnya peminat-peminat bola sepak negara masih hangat bercerita tentang 'kekalahan' Malaysia di tangan Indonesia malam ini. Namun kejuaraan tetap milik Harimau Malaya. Dengan aggregat 4-2 ternyata Harimau Malaya tetap tajam taringnya walaupun digegak-gempitakan oleh hampir 100,000 penyokong Indons di Stadium Gelora Bung karno. Tiada apa aku nak ulas tentang perlawanan tersebut, sekadar ucapan setinggi-tinggi tahniah dan syabas. Secara peribadi aku anggap hero Malaya malam ini jatuh kepada keeper Khairul Fahmi dan penyerang prolific Safee sali. Syabas sekali lagi. Korang memang played just like the champion...

Cuma satu aku nak ulangi peringatan Shebby dalam starsport tadi. Keep the attitude down to earth, terus berusaha keras kerana 2 tahun lagi kita bakal mempertahankan kejuaraan. Sememangnya mempertahankan sesuatu kejuaraan adalah lebih sukar daripada cubaan untuk memenanginya...

2 comments:

Zaer!! December 30, 2010 at 2:18 AM  

Salam bro sham.hehehe.Susah nk jawab pertanyaan bro dalam comment entry zaer tadi.hehe.Tapi bagi saye,mantap jugak entry ni.dalam kekalahan ada terselit kemahuan.hehe.Best bro sham.;p

Yati December 30, 2010 at 3:30 PM  

Salute dengan goal keeper kita. Kerja keras. Dia orang deserve menang.

Post a Comment

Ha sekarang korang boley komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

!

!

  © Blogger template On The Road for shamdisini.blogspot.com 2010

Back to TOP